Twitter Analytics

5 redenen om Twitter Analytics te gebruiken

Twitter Analytics

Lange tijd had Twitter geen eigen tool om de belangrijkste statistieken te bekijken en veel andere Twitter tools waren nodig om inzicht te krijgen in je volgers of wanneer je tweets gezien werden. Twitter Analytics bestaat nu al een tijd en hier zijn 5 redenen om de tool te gebruiken.

1. Interactie met je tweets

Natuurlijk geeft Twitter Analytics aan hoeveel volgers je hebt. Maar het geeft ook inzicht in het aantal retweets, favorieten en vermeldingen. Het aantal interacties met je tweets zouden, net als je aantal volgers, per maand moeten toenemen. Als dit niet gebeurd dan zijn je tweets waarschijnlijk niet interessant of relevant genoeg.

2. Aantal weergaves

Twitter Analytics geeft per tweet  en per periode het aantal weergaven weer. Zo kun je makkelijk de beste tweets terug vinden. Dit helpt ook bij het opsporen waarom de interactie aan de lage kant was.

3. Verkeer naar je website via Twitter en het aantal conversies

Samen met je analytics tool zoals Google Analytics kun je het verkeer naar je website via Twitter identificeren. Helemaal interessant wordt het pas als je de conversies via Twitter meet. Nu weet je of alle inspanningen op Twitter de moeite waard zijn.

4. Interesses van je volgers

Als je weinig interactie krijgt op je Twitter inspanningen dan kan het zijn dat je het over de verkeerde onderwerpen hebt. Daarom is het interessant om de interesses van je volgers te kunnen zien. Misschien heb je de verkeerde volgers. Twitter Analytics laat de belangrijkste interesses zien en hoe groot het percentage is van je volgers. Je kunt ook kijken naar alle Twitter gebruikers.

5. Locatie van je volgers

Ook kan het interessant zijn om te weten waar je volgers vandaan komen. Tweet je wel op het juiste moment, of liggen je volgers dan juist allemaal te slapen doordat ze 6 tijdszones verderop wonen? Twitter Analytics geeft niet alleen de landen, maar ook de regio’s van je volgers.

Twitter Analytics geeft met deze en nog andere statistieken een interessant inzicht in je volgers en behoort tot je basis tools om je inspanningen te analyseren.

Kijk voor meer Twitter tools