In de verschillende podcasts die ik luister kwam ik een tijdje geleden een mooie tip tegen: de podcast Beyond Web Analytics.

Avinash Kaushik

Wie zich bezich houdt met het aandachtsgebied van Web Analytics, ookwel website analyse genoemd, zal zeker de naam Avinash Kaushik kennen. Hij is heeft met zijn blog Occam’s Razor en zijn twee boeken Web Analytics: An Hour A Day en Web Analytics 2.0 ,Web Analytics toegankelijk gemaakt voor veel mensen. Hij is werkzaam bij Google en is zoals hij het zelf zegt “The Analytics Evangelist for Google“. Op zijn blog vindt veel interactie en discussie plaats en dit is zeer leerzaam. Was maar meer content zo waardevol als dit.

Beyond Web Analytics

Beyond Web Analytics is een podcast waarin een groep specialisten op het gebied van Web Analytics onderwerpen en problemen bespreken uit het vakgebied en de praktijk. De mensen zijn:

  • Adam Greco, Director of Web Analytics at Salesforce.com
  • Rudi Schumpert, Senior Director Technology Solutions Group & Principal Consultant with Keystone Solutions
  • James Dutton, Managing Director and Principal Consultant of Insightr Consulting
  • Gary Angel, co-founded Semphonic and is president and chief technology officer

Een van de mensen is van Omniture en de meeste hebben jaren lange ervaring in dit gebied. Daarnaast hebben ze ook andere experts te gast. De podcast wordt ondersteund met een website met dezelfde titel Beyond Web Analytics. De podcast begon in 2009 en met 47 afleveringen is het een bron van informatie.

Ga naar de site en luister naar de podcast en laat me weten wat jou mening is.