Van tijd tot bespreek ik een podcast die naar mijn mening de moeite waard zijn. Eerdere podcast waren On the record en … Deze keer gaat het om Social Pros door Jay Baer  met de subtitel  Real People Doing Real Work in Social Media. Met al 21 afleveringen is deze wekelijkse podcast het luisteren waard.

 

Waar gaat de podcast Social Pros  over?

De podcast bestaat uit grofweg drie delen:

  • Een interview met een social media professional
  • Social media statistiek van de week
  • Social media shout out
Het interview is met een social media professional, zoals een strategist of community manager meestal werkend voor een groot bedrijf of organisatie. In de afgelopen afleveringen hebben ze gasten gehad uit een lopende branches zoals Containerscheepvaart, hotels, keten van horeca gelegenheden, Email service provider en PGA golf organisatie.
In de social media statistiek van de week, gaat men in op een statistiek dat die week in het nieuws was. Ze geven hun mening over de nieuwswaarde en de interpretatie die aan dit statistiek gegeven moet worden. Simpel gezegd is het onzin of niet.
De social media shout out is het onderdeel waar gasten vertellen wie hun social media helden zijn en waarom. Natuurlijk wordt verteld waar je deze helden online kunt vinden.

Waarom zou je luisteren naar  de Social Pros podcast?

De podcast is interessant omdat de presentatoren weten waar ze het over hebben. Zo is Jay Baer, een social media consultant, schrijver van het book de Now Revolution en blogger van Convince and Convert.

De gasten zijn interessant, omdat het professionals zijn, die soms hele afdelingen hebben moeten opbouwen, strategie bepalen en vooral veel praktijk ervaring hebben. Doordat de gasten zo’n verschillende bedrijven komen maakt het afwisselend en leerzaam.

Daarom mijn conclusie: deze podcast is het luisteren waard.