Na de lancering van Google plus bedrijvenpagina’s is ook het zoeken naar deze pagina’s via de Google zoekmachine gelanceerd. Hier is hoe je daar gebruik van kunt maken.

Zoeken met plus (+)

Het hebben van een bedrijfspagina op Google plus is één ding, gevonden worden is natuurlijk een ander ding. Veel mensen zoeken via de Google zoekmachine. Via een goede en interessante website kom je hopelijk hoog in de zoekresultaten en zorgt de zichtbaarheid voor bezoekers die niet meteen weg zijn. Om de zichtbaarheid te vergroten kun zoekmachine optimalisatie (SEO) gebruiken. Nu kun je dit ook gebruiken voor je Google plus bedrijfspagina.

Google plus bedrijfspagina’s kunnen snel gevonden worden in de Google zoekmachine door het zoeken te beginnen met +. Als je + typt direct gevolgd door een letter dan komt Google met suggesties.

Zoeken op +

Zoals je ziet volgen eerst de Google plus pagina’s, herkenbaar aan de logo’s, gevolgd door een normale suggestie.

Hierbij maakt het wel uit of je zoekt via Google.nl of Google.com. In het laatste geval krijg je andere suggesties zoals je hier kunt zien.

Resultaten Google plus pagina's met  andere instelling

Direct Connect

De techniek hier achter noemt Google Direct Connect voor Google plus. Als je een pagina suggestie vervolgens aan klikt dan krijg je hier een melding over. Je kunt dan meteen de pagina toevoegen aan een kring.

Melding Direct Connect

Het SEO voordeel

Als je bekijkt hoeveel bedrijven hier gebruik van maken dan zul je verbaasd zijn. Ik heb het geprobeerd voor alle letters van het alfabet en veel letters geven nog geen suggesties. Zo laten Heineken, H&M, Ikea veel kansen liggen. Hier is dan het ook het SEO voordeel. Als je zorgt dat je wel een Google plus bedrijfspagina hebt, dan zul deze in plaats van de grote merken zichtbaar zijn als men zoekt met +.