Vandaag is de dag dat Google+ gefaseerd uitgerold word. Na de eerdere mislukkingen van Google op social media gebied met zou dit het antwoord moeten zijn op Facebook.

Wat is Google+

Google heeft 11 video’s gemaakt om uit te leggen wat het nieuwe social media netwerk is. Het netwerk heeft een aantal elementen die in de video’s aan bod komen. Deze elementen zijn: Stream, Circles, Profiles, Sparks, Huddle, Hangouts, Photos.

Stream is het overzicht van nieuws.

Circles is waar je vrienden ingedeeld kunnen in verschillende groepen of wel kringen. Vervolgens kun je bepalen met welke kring je iets deelt.

Profiles is de plek waar een profiel aangemaakt .

Sparks is een aanbevelings- en deelmechanisme en past bij de Plus 1 knop die kort geleden is gelanceerd

Hangout is een groep videochat

Huddle is een groeptext voor de verschillend kringen die gecreeërd zijn.

Photos is waar foto’s opgeslagen worden en van waaruit deze gedeeld kunnen worden.

Mobiel

Het social netwerk kent ook een app en als met deze app een foto wordt gemaakt dan komt die automatisch in Photos, maar wordt niet automatisch gedeeld. Met wie de foto gedeeld wordt bepaal je later.

Google Plus versus Facebook

De grote vraag is: kan Google Plus het opnemen tegen Facebook? Eerst moet je al je vrienden die je op Facebook hebt en in Nederland ook op Hyves zien over te halen dat ze naar Google+ komen. Dit is een grote hindernis. Daarnaast zullen in het begin niet veel van je vrienden te vinden zijn op Google+, waardoor je weinig van de functionaliteit zinvol kunt gebruiken. Dan komt het probleem is Twitter te koppelen? Moet ik nu status updates geven en zaken die ik wil door geven op meerdere plekken regelen.
Ook kan afgevraagd worden hoeveel mensen de moeite zullen nemen om de verschillende kringen aan te maken en hoe hou je het overzichtelijk?

De video’s geven slechts een impressie en wat nodig is hands-on ervaring en daar komt het gefaseerd invoeren om de hoek. Op dit moment moet je een uitnodiging krijgen om gebruik te kunnen maken.